ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                             ΠΕΡΑΙΑ, 02-05-2017

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                                                       Αρ. Πρωτ. :42 / 2017

τηλ: 2392330090

fax: 2392021119

email: sedth@yahoo.gr

www.sedth.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στον συνάδελφο Ανδρέα Δουφεξή, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού και προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ο οποίος δικάζεται στις 4 Μαϊου 2017 στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τις δικαστικές αρχές να κρίνουν βάσει των πραγματικών συνθηκών (περικοπή 65% των Κ.Α.Π., έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων από το 2010) και όχι των ιδεατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Δημοτικό Κώδικα, στον Καλλικράτη, στον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και στους  Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Να σταματήσει επιτέλους η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Να αναλογιστούν τις πολλαπλές συνέπειες

ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στην συνεδρίασή του στις 27 Απριλίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα, να κηρύξει στάση εργασίας, την Πέμπτη 4 Μαίου 2017 από τις 10.00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου, έτσι ώστε να διευκολύνει την παρουσία των συναδέλφων στην εκδίκαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας στην αθώωσή του .

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ                       ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΡΜΠΑ

Είστε εδώ:Δράσεις>ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΟΥΦΕΞΗ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ