Διαταγή για απόσπαση 100 αστυνομικών – Πόσοι θα φύγουν από τον Πειραιά
Διαταγή για την ενίσχυση των ΜΑΤ εξέδωσε η ΓΑΔΑ, με την απόσπαση 100 αστυνομικών, προκαλώντας αντιδράσεις. Η διαταγή, που προήλθε με εντολές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και εκδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αναστάτωση για τον εξαναγκαστικό τρόπο επιλογής τους από «αποψιλωμένες υπηρεσίες», αλλά και την επιλεκτική εξαίρεση όσων υπηρετούν στη φρούρηση ευπαθών στόχων και προσώπων, ανάμεσά τους και πολλά κυβερνητικά στελέχη. «Από εκεί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, καταργούν άλλες υπηρεσίες για να ενισχύσουν τα ΜΑΤ» υποστηρίζουν ένστολοι συνδικαλιστές, αναφερόμενοι στην προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των ΜΑΤ. Η ενίσχυση με 100 αστυνομικούς σημαίνει, τυπικά, τη δημιουργία 5 διμοιριών, αλλά ουσιαστικά επιχειρείται η ενίσχυση των αποδυναμωμένων διμοιριών, καθώς οι περισσότερες ξεμένουν με 12-15 αστυνομικούς, από 25 άτομα. Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ αριθμούν 1.650 αστυνομικούς με 49 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ.
 
 
 
Η διαταγή απόσπασης
 
Η διαταγή ζητά από διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις να αποστείλουν τα στοιχεία των αστυνομικών που επιθυμούν να αποσπαστούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. «Σε περίπτωση που δεν προκύψουν επιθυμούντες για την στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, παρακαλούμε όπως μέχρι την ως άνω ημερομηνία έκαστη Υπηρεσία μας γνωρίσει στοιχεία ενός Υπαστυνόμου και ενός Αστυφύλακα (πλην την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής η οποία θα προτείνει δύο Αστυφύλακες, που να πληρούν τις προϋποθέσεις», αναφέρει ακόμη η διαταγή.
 
 
 
 Οι αριθμοί
 
Την ίδια ημέρα, με κατεπείγον σήμα, η ΓΑΔΑ ζητά μέχρι τις 12:00 της 9/2/2019, να προτείνουν ονομαστικά τον αριθμό των αστυνομικών που θα αποσπαστούν στα ΜΑΤ, με συγκεκριμένη αριθμητική κατανομή. Δηλαδή:
 
Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών 14
 
Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς 11
 
Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής 14
 
Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής 11
 
Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 11
 
Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής 15
 
Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής 13
 
Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 11
 
ΣΥΝΟΛΟ 100
 
Για την επιλογή του προσωπικού, προϋπόθεση είναι να μην εκκρεμεί μετάθεση σε υπηρεσία εκτός Αττικής, να μην εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις για την απόσπασή του, να είναι μάχιμο και να μην έχει αφαιρεθεί ο οπλισμός, έστω και προσωρινά. Οι εξαιρέσεις των υπηρεσιών από τις οποίες δεν πρέπει να υπάρξουν αποσπάσεις ήταν αυτές που προκάλεσαν τον εκνευρισμό πολλών αστυνομικών και συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.
 
Εξαιρούνται εκείνοι που υπηρετούν σε Ομάδες Μέτρων Τάξης των κατά τόπους τμημάτων ή σε Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και να μην έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση για την στελέχωσή τους, όποιος υπηρετεί στη νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και εκείνοι που υπηρετούν στην φρούρηση ευπαθών στόχων και υψηλών προσώπων.
Είστε εδώ:Νέα-Ειδήσεις>Νέα-Ανακοινώσεις>Διαταγή για απόσπαση 100 αστυνομικών – Πόσοι θα φύγουν από τον Πειραιά

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top