Ηράκλειο Κρήτης: Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος στα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν
Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, με επικεφαλής τον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο, έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια του «Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν», που έγιναν σήμερα (14/4) στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.
 
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο πάρκο Γκαγκάριν προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή και να δει από κοντά τους κοσμοναύτες. Το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο θεωρείται έργο διεθνούς εμβέλειας, αλλά και σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας. Τα επίσημα εγκαίνια του προσέλαβαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται μια σημαντική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας Ρώσοι κοσμοναύτες θα επισκέπτονται μετά τις αποστολές τους την Κρήτη, προκειμένου να ολοκληρώσουν το στάδιο της αποκατάστασης.
 
Μετά την τελετή των εγκαινίων, η υπουργός Τουρισμού και ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν φύτεψαν στον χώρο του πάρκου μια ελιά, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό την εδραίωση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία, η οποία μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού διοργάνωσαν την εκδήλωση.
 
πηγή:pontos-news.gr
Είστε εδώ:Νέα-Ειδήσεις>Νέα-Ανακοινώσεις>Ηράκλειο Κρήτης: Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος στα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top