ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η Αίτηση Θεραπείας (3Κ) - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν οι επιλαχόντες υποψήφιοι της προκήρυξης 3Κ/2018 να υποβάλουν Αίτηση Θεραπείας.
 
Το workenter ανοίγει τον σχετικό φάκελο με συνεχή δημοσιεύματα τις προσεχείς ημέρες.
 
Καταγράφουμε σήμερα τα πρώτα στοιχεία. Σημειώστε:
 
Η Αίτηση Θεραπείας υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ
Δεν υπάρχει προθεσμία για τον χρόνο που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Είναι απρόθεσμη
Γνωρίζουμε την έναρξη της διαδικασίας αυτής. Θα ξεκινήσει με τη λήψη των ενημερωτικών σημειωμάτων του ΑΣΕΠ προς τους υποψηφίους της 3Κ που έχουν μείωση μορίων
Δεν χρειάζεται παράβολο για την υποβολή της Αίτησης Θεραπείας
Τις προσεχείς ημέρες θα διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη αίτηση είναι ηλεκτρονική ή θα υποβάλλεται με συστημένη επιστολή
Δυνατότητα προσφυγής στην Αίτηση Θεραπείας θα έχουν οι υποψήφιοι των οποίων ανοίχθηκαν οι φάκελοί τους και διαπιστώθηκε μείωση μορίων σε σχέση με τον προσωρινό πίνακα
Σημαντικό 1: Η δικαίωση σε Αίτηση Θεραπείας δεν σημαίνει αυτόματο διορισμό για τον προσφεύγοντα
 
Σημαντικό 2: Για να διοριστεί αυτός που έχει κάνει Αίτηση Θεραπείας θα πρέπει, με την επιστροφή των μορίων -λόγω δικαίωσής του-, να έχει αριθμό μορίων ίσο τουλάχιστον με τον τελευταίο διοριστέο. 
 
Παράδειγμα: Αν ο τελευταίος διοριστέος έχει 1.110 μόρια και ο προσφεύγων, μετά την αφαίρεση 30 μορίων, έχει 1.050. Εάν τα κερδίσει φθάνει στα 1.080 αλλά υπολείπονται του τελευταίου διοριστέου. Σε αυτή την περίπτωση ο προσφεύγων δεν διορίζεται. Αντίθετα, αν στο ίδιο παράδειγμα, ο τελευταίος διοριστέος είχε 1.070 μόρια τότε με την επιστροφή των 30 γίνεται διοριστέος.
 
Σημαντικό 3: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υπολογίσουν με βάση τα σημειώματα που θα τους σταλούν και στα οποία θα εξηγείται ο λόγος αφαίρεσης μορίων εάν έχουν πιθανότητα επιστροφής αυτής της μοριοδότησης. Παράλληλα θα πρέπει αν υπολογίσουν εάν με ενδεχομένη επιστροφή, λόγω δικαίωσης, έρχονται σε θέση διοριστέου. Αυτός ο υπολογισμός είναι ο απλός, ασφελέστερος, τρόπος για να ληφθεί η οριστική απόφαση της υποβολής της Αίτησης Θεραπείας.
 
Σημαντικό 4: Όσοι δικαιωθούν με τις Αιτήσεις Θεραπείας δεν θα προσληφθούν ως υπεράριθμοι. Θα αντικαταστήσουν τους τελευταίους οριστικά διοριστέους ακόμη κι να το όνομα αυτών δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Δηλαδή αν δικαιωθούν -π.χ. 4 υποψήφιοι και τα μόριά τους υπερβαίνουν την διαμορφωμένη βάση- θα αντικαταστήσουν τους τέσσερις τελευταίους του οριστικού πίνακα διοριστέων.
 
πηγή: workenter.gr
Είστε εδώ:Νέα-Ειδήσεις>Νέα-Ανακοινώσεις>ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνει η Αίτηση Θεραπείας (3Κ) - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top