Συνοπτικό πρόγραμμα εκδρομής 20/10/2019 στην Αγόριανη Αράχωβας
Συγκέντρωση στις 07:00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.  (Οι συνάδελφοι που θα έλθουν στο σημείο συγκέντρωσης με το αυτοκίνητό τους, μπορεί να το σταθμεύσουν στο πάρκινγκ της οδού Κολοκοτρώνη, θα υπάρχει συνάδελφος για να τους εξυπηρετήσει).

Αναχώρηση στις 07:30 π.μ. για ένα ευχάριστο ταξιδάκι στον Επτάλοφο ή Αγόριανη. Ενδιάμεση στάση για καφέ και συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας στη Αράχοβα, μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Μία γραφική πόλη, δημοφιλές χειμερινό θέρετρο χάρη στην ύπαρξη του χιονοδρομικού της κέντρου.
Αφού περιηγηθούμε στην πόλη της Αράχοβας, συνεχίζουμε  με τελικό  προορισμό  την Αγόριανη, ενα χωριό του νομού Φωκίδας που ανήκει στο Δήμο Δελφών.

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 830 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, ο Επτάλοφος, όπως επικρατεί να λέγεται τα τελευταία χρόνια επειδή είναι χτισμένη πάνω σε εφτά λόφους, στέκει «σεμνά» 24 χλμ. μακριά από τα φώτα της κοσμικής Αράχοβας, στην πίσω πλευρά του Παρνασσού, όμως εξίσου κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.
Την επιλέξαμε για την ησυχία, το καλό φαγητό, τα πλατάνια στην πλατεία, τις καρυδιές, τις καστανιές, και το ελατόδασος που την περικλείει, καθώς και για τον καταρράκτη της. Στο Λαογραφικό Μουσείο θα γνωρίσετε την ιστορία του Παρνασσού μέσα από χρηστικά αντικείμενα του χθες που φυλάσσονται εδώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Είστε εδώ:Νέα-Ειδήσεις>Νέα-Ανακοινώσεις>Συνοπτικό πρόγραμμα εκδρομής 20/10/2019 στην Αγόριανη Αράχωβας