Στο Εφετείο Πειραιά προσφεύγει εργαζόμενη που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος

   Στο Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται σήμερα η καταγγελία εργαζόμενη που απολύθηκε από εκδοτικό συγκρότημα, ενώ ήταν έγκυος. Η εργαζόμενη που απασχολούνταν επί 10 χρόνια στα περιοδικά του ομίλου, απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 κι ενώ βρισκόταν στην αρχή της εγκυμοσύνης της. Αρχικά λόγω ανακατατάξεων είχε μετακινηθεί σε άλλο περιοδικό του ομίλου. Ενώ εργαζόταν κανονικά εκεί όμως, μία μέρα της ζητήθηκε να περάσει από το λογιστήριο, όπου της ανακοινώθηκε η καταγγελία της σύμβασης της ως απόφαση της «οικονομικής διεύθυνσης», με την προβλεπόμενη αποζημίωση. Η εν λόγω εργαζόμενη έσπευσε να διεκδικήσει την ακύρωση της απόλυσης της, όπως προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, αλλά καθώς η ο όμιλος ουδέποτε ανταποκρίθηκε, εκείνη κατέθεσε αγωγή, η οποία εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

   Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή απόφαση για τον εργοδότη το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι η εργαζόμενη δεν απολύθηκε αλλά παραιτήθηκε… προφορικά.

   Σε κάθε περίπτωση ο νόμος (άρθρο 15 του Ν. 1483/1984) το λέει καθαρά πάντως. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, η απόλυση είναι άκυρη. Ισχύει δε ανεξάρτητα από τη γνώση της εγκυμοσύνης από τον εργοδότη, αρκεί ο τελευταίος να ενημερωθεί εντός τριών μηνών από την απόλυση.

   Πηγή: koinoniki.gr

Είστε εδώ:Νέα-Ειδήσεις>Τοπικά Νέα>Στο Εφετείο Πειραιά προσφεύγει εργαζόμενη που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top