ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά πάντων... Καλεί σε απεργία και αγώνες τους εργαζομένους στους δήμους

  Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά από αίτημα της ΔΑΣ - ΟΤΑ, για απόφαση για απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η πρόταση που κατατέθηκε από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν η εξής:

   «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του. Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί συνέχεια μετά την απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Καταθέτουμε την πρόταση και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ.».

   «Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής έπεσαν οι μάσκες αφού όλοι μαζί παρέα Συνδικαλιστική Ανατροπή - ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία την ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ για τη συνεδρίαση και προσθέτει:

   «Σε καμία περίπτωση Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ δεν ήθελαν να παρθεί καμία απόφαση για 24ωρη απεργία, ήταν φανερή η αγωνία τους να μην κάνουν τίποτα περσότερο από την 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ τίποτα που να βάζει εμπόδιο στην κυβερνητική επίθεση που έχει σχεδιαστεί αυτό το διάστημα. Μπροστά σε τόσο σοβαρές εξελίξεις με προαπαιτούμενα που τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα για άλλη μία φορά, με χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία η συνδικαλιστικές δυνάμεις στην ΠΟΕ - ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ) δεν ίδρωσε το αυτί, τους φτάνει μία στάση από τις 11: 00 για τα μάτια του κόσμο για ένα ζήτημα που προφανώς δεν εκτιμάνε ότι είναι πρώτης γραμμής στον αγώνα των εργαζομένων. Όσο για το ΜΕΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε στην ανάγκη της απεργίας την ημέρα την ψήφισης των προαπαιτούμενων αλλά στην λογική της διήμερης κινηματικής δράσης αυτές τις μέρες. Ενιαία το ΜΕΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ όμως πήγαν με τις άλλες παρατάξεις Συνδικαλιστική Ανατροπή - ΔΑΚΕ με την γνωστή αντιπαράθεση των ξεχωριστών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.

   Συνάδελφοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κυβέρνηση που με ύπουλο τρόπο προσπαθεί να κάνει την δουλειά του κεφαλαίου, όμως έχει ποδάρια στο συνδικαλιστικό κίνημα τις γνωστές συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ που με την στάση τους διευκολύνουν, βάζουν πλάτη με τον καλύτερο τρόπο να περάσει ότι θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουν βρει άξιους συμμάχους στο σχεδιασμό τους. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για όλες αυτές τις δυνάμεις που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης να τους γυρίσουν την πλάτη.

   Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την ΑΠΕΡΓΙΑ.

   Τρίτη 9/1, μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους στους χώρους δουλειάς, στα Δημαρχεία στα Αμαξοστάσια παντού. Στις 4μμ όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

   Την Τετάρτη 10/1, Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

   Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα παντού. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

   Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

   Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

   Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια».

   Πηγή: epoli.gr

Είστε εδώ:Παρατάξεις>ΔΑΣ ΟΤΑ>ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά πάντων... Καλεί σε απεργία και αγώνες τους εργαζομένους στους δήμους

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top