Συμβασιούχοι: Αποκλεισμός της ΠΟΕ-ΟΤΑ από μεγάλη κινητοποίηση...!

   Λίγες ώρες μόνο, πριν τη μεγάλη κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου για το θέμα των απλήρωτων, απολυμένων συμβασιούχων, ακόμη μεγαλύτερη - σε σημασία αυτή τη φορά - η καταγγελία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου ότι, ενώ στη συγκέντρωση για το μαζικό αυτόν αγώνα κλήθηκαν ακόμη και τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι… αποκλείστηκε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α...

   Σύμφωνα με την καταγγελία, για τη «σκόπιμη παράλειψη» - όπως χαρακτηρίζεται επακριβώς… - ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «δικαιολογήθηκαν» ότι, «…δήθεν η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.  είναι ενάντια στους συμβασιούχους και δεν αναγνωρίζει τον αγώνα τους» (!), με τον πρόεδρο, μάλιστα, να λέει πως, «κρίνει περιττό το ρόλο της ΠΟΕ-ΟΤΑ»! 

   Με το θέμα του δήθεν «αποκλεισμού» των συμβασιούχων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει ξεκαθαρίσει πια... παρουσιάζοντας την καταγγελία αυτή, σ’ ένα ζήτημα, που αποτελεί το κυριότερο και ίσως κρισιμότερο εργασιακό των τελευταίων ετών, το μόνο βέβαιο είναι πως, οι μόνοι που δεν χωρούν στις μεγαλειώδεις, δυναμικές, ογκώδεις και κυρίως ΕΝΩΤΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ “ΧΡΩΜΑΤΑ”, κινητοποιήσεις των απλών εργαζομένων είναι οι “χρωματισμένοι”, οι ιδεοληψίες και κυρίως οι κομματικές σκοπιμότητες – επιδιώξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

   "Πρωτοφανής και πρωτόγνωρη τροπή πήρε η χθεσινή Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου και με αρωγό τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, με θέμα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

   Καλέστηκαν 30 Φορείς, Σύλλογοι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Εμπορικοί, Σωματεία Εργαζομένων και άλλοι, προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα των συμβασιούχων. Σε ερώτημα εάν κλήθηκε στην συνάντηση και η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με μια φωνή (δεν απορούμε γιατί) Δήμαρχος και Πρόεδρος χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία της σκόπιμης παράληψής τους πως δήθεν η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.... «είναι ενάντια στους Συμβασιούχους και δεν αναγνωρίζει τον αγώνα τους» ενώ ο «υιοθετημένος» Πρόεδρος του Σωματείου υπερθεμάτισε πως... «κρίνει περιττό το ρόλο της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

   Θα θέλαμε καταρχήν να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το Σωματείο ήταν και παραμένει  συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων και όχι της όποιας Διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου. Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα όργανα διοίκησης των Σωματείων των συνδικαλιστικών δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων εκλέγονται και δεν διορίζονται ούτε από τα κόμματα ούτε από τους αιρετούς.

   Θυμίζουμε στον Πρόεδρο του Σωματείου πως με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου είναι μέλος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Είναι απόφαση των εργαζομένων και δεν εναπόκειται στην δική του επιθυμία, η θεσμική εκπροσώπησή τους. Ευτυχώς αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται στις Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων και όχι στα γραφεία Δημάρχων.

   Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. άλλωστε φιλοξενεί στους κόλπους της όλες τις πολιτικές τάσεις (εκτός της Χρυσής Αυγής) οι οποίες εκφράζονται ελεύθερα και κρίνονται. Η προσπάθεια αποκλεισμού της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. από την ίδια την Διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ενέργεια καταδικαστέα που αντίκειται στο συμφέρον των ίδιων των εργαζομένων και εναντιώνεται στην βούλησή τους.

   Όποιος πραγματικά επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος και όχι την κομματική εκμετάλλευση προς άγρα ψήφων οφείλει να είναι τουλάχιστον δεκτικός θεσμικά απέναντι ακόμη και σε φορείς που δεν καθοδηγεί, δεν ελέγχει, δεν διατάσσει!!!

   Γνωρίζουμε πως οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. – Π.Α.ΜΕ, επιλέγουν-μεθοδεύουν κάθε φορά να τοποθετούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον αποκλείοντας εάν είναι δυνατόν διαφορετικές απόψεις - τοποθετήσεις. Το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι.

   Το θέμα των συμβασιούχων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Θεωρούμε επιβεβλημένη την συνένωση δυνάμεων, την συστράτευση φορέων και εργαζομένων, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και παραταξιακά οφέλη. Άλλωστε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με κεντρικό ζήτημα αυτό των συμβασιούχων είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης που περιβάλλουν οι εργαζόμενοι την Ομοσπονδία.

   Δηλώνουμε πολιτικά και αγωνιστικά αλληλέγγυοι για την τελική θετική επίλυση του προβλήματος και την παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, για την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου.

Δεν αποδεχόμαστε κομματικούς κηδεμόνες, σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων

   Καταδικάζουμε ταυτόχρονα ενέργειες από όπου και εάν προέρχονται που κομματικοποιούν τον όποιο  δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, εντάσσοντάς τον σε ψηφοθηρικές στρατηγικές που αδιαφορούν για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων.

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Χαϊδάρι  Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017"

   Πηγή: epoli.gr

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top