Προσχολική Αγωγή: «Μαθήματα» σε ΑΣΚ & ΜΕΤΑ-ΟΤΑ από την "Συνδικ.Α"

   Για «διγλωσσία», στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, που «σπάει κόκαλα», κατηγορεί τις Παρατάξεις Α.Ρ.ΚΙ. (Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.) και ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., η “Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.” σε ανακοίνωσή της, καλώντας τες να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στους εργαζόμενους. «…Διότι είναι το λιγότερο υποκριτικό οι ίδιες παρατάξεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους να τάσσονται υπέρ της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στα Νηπιαγωγεία στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να “μάχονται” υπέρ μίας ενιαίας Προσχολικής Αγωγής (0-6 ετών) με δικαίωμα επιλογής δομής (Νηπιαγωγείο - Παιδικοί Σταθμοί) και κοινά εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

   Στην ανακοίνωσή της, και αναλύοντας τους ως άνω ισχυρισμούς της, η “Συνδικαλιστική Ανατροπή” τονίζει πως, η επίσημη καταγεγραμμένη θέση του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., διά στόματος του επικεφαλής του, Βασίλη Γκιτάκου, είναι η υποστήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η οποία όμως θα παρέχεται από Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς, όπως γίνεται έως σήμερα, με δικαίωμα επιλογής της δομής που επιθυμούν οι γονείς. «Την ίδια θέση εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΜΕ.Τ.Α. στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στην συνεδρίασή της την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017»..

   «Επίσης, με ανακοίνωση της η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. (Α.Ρ.ΚΙ.) που εξέδωσε στις 9 Μαΐου 2017 καλώντας μάλιστα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενάντια στην εξαγγελία Γαβρόγλου αναφέρει ότι τάσσεται υπέρ μιας “…υποχρεωτικής μεταρρύθμισης που πρέπει να στοχεύει εκτός των άλλων στην ενοποίηση της Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί-Νηπιαγωγεία) με πρόγραμμα σχεδιασμένα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας” τονίζοντας το εκπαιδευτικό τους έργο και ενιαία εκπαίδευση των παιδαγωγών προσχολικής Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.)», συνεχίζει αναφερόμενη στη στάση – θέσεις της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., για να ολοκληρώσει και… για τις δύο, παρατηρώντας:

   «Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 αιφνιδίως και προφανώς προσχεδιασμένα, υπερψηφίστηκε κείμενο πρόταση της παράταξης Α.Ρ.ΚΙ. (Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.) το οποίο υπερασπίζεται την υποχρεωτική φοίτηση των Προνηπίων (4-5ετών) στα Νηπιαγωγεία με ξεκάθαρη αναφορά αποκλεισμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην Προσχολική Αγωγή από 4 ετών. Κι αυτό με την αιτιολογία πως στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υφίσταται εκπαιδευτική διαδικασία. Κείμενο που μεταξύ των υπολοίπων ψήφισε και το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α.».

   Τέλος, η “Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.”  καλεί τις δύο Παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν στους εργαζόμενους, «τελικά με ποιόν είναι και τι τελικά υποστηρίζουν». «Το να ψηφίζουν κατά το δοκούν, “πατώντας σε  δύο βάρκες”, κοροϊδεύοντας πότε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πότε τους Νηπιαγωγούς (Δ.Ο.Ε.) εν όψει του εκλογικού τους Συνεδρίου δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση αλλά “κρυφτούλι” και μάλιστα στο φως της ημέρας. Η συνδικαλιστική υποκρισία και διγλωσσία έχουν τα όρια τους… Αναμένουμε την τελική οριστική τους θέση εάν είναι δυνατόν πριν το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., προκειμένου να καταλάβουν και οι εργαζόμενοι σε ποια “βάρκα” θα επιλέξουν να μείνουν. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ!!!», παρατηρεί.

   Ακολουθεί ολόκληρη η Ανακοίνωση

   Πηγή: epoli.gr

Συνημμένα αρχεία:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζουμε στην καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

 

Δείτε όλο το χαιρετισμό

Top