Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ για την απεργοδιασπαστική τακτική των παρατάξεων της ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ ΟΤΑ στα αιτήματα του κλάδου

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ…!!!

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την στάση τόσο του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. όσο και της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Δηλώνουν δήθεν πως υπερψήφισαν την απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., απαξιώνοντας και προσαρμόζοντας το πλαίσιο διεκδίκησης στα παραταξιακά και κομματικά τους δεδομένα, λειτουργώντας απεργοσπαστικά και διασπαστικά στον κλάδο.

Συγκεκριμένα τόσο το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. όσο και η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. «παρακινούν» τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, υιοθετώντας τόσο την «εξαγγελία» του κ. Κώστα Γαβρόγλου για δίχρονη υποχρεωτική αγωγή, μεταφορά των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία και περιορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Παιδαγωγών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ψηφίζουν δήθεν την απεργιακή κινητοποίηση υιοθετώντας όμως το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης της Δ.Ο.Ε. που απεργεί για το ίδιο λόγο κόντρα στα αιτήματα των Παιδαγωγών του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.

Ξεπουλούν συνδικαλιστικά και αγωνιστικά τους παιδαγωγούς του κλάδου για παραταξιακές αγκυλώσεις, κόντρα σε ΟΜΟΦΩΝΕΣ συνεδριακές αποφάσεις που υιοθετούσαν το πάγιο αίτημά τους για «ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπονόμευσης τόσο της απεργιακής κινητοποίησης όσο και των αιτημάτων των Παιδαγωγών του κλάδου που αποτελούν ένα σημαντικό εργασιακό κομμάτι, με τεράστια κοινωνική προσφορά στις Τοπικές Κοινωνίες.

Ιδιαίτερα το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα πως συνδικαλιστικά «αλληθωρίζει» και για άλλα εργασιακά ζητήματα που άλλοτε είχε ξεκάθαρη θέση, δίνοντας για άλλη μια φορά «χέρι βοηθείας» στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι, το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. «προσαρμοσμένο» στα σημερινά δεδομένα και συσχετισμούς «κρατά ανοικτή την πόρτα» επιστροφής τους στον κομματικό φορέα που ανήκαν, ουσιαστικά καλύπτοντας την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την φωτογραφική τροπολογία δώρο του κ. Πάνου Σκουρλέτη στην Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.
Αποτελεί «εκσυγχρονιστική» πολιτικό-συνδικαλιστική θέση και άποψη πως Ομοσπονδίες που ανήκουν στην Γ.Σ.Σ.Ε., δηλαδή εργασιακά και συνδικαλιστικά στον Ιδιωτικό τομέα, θα έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν Ε.Σ.Σ.Ε. για μόνιμο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πάγια θέση του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., τουλάχιστον δια στόματος Γιώργου Χαρίση πως «Τα Συνδικάτα δεν είναι Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και αγωνίζονται για το συμφέρον των εργαζομένων που εκπροσωπούν ενώ Σ.Σ.Ε. θα πρέπει να υπογράφει μόνο η «Αντιπροσωπευτικότερη» Συνδικαλιστική Οργάνωση» προσαρμόστηκε στα μέτρα των συνδικαλιστικών ισορροπιών που ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης προσπαθεί να κρατήσει.

Άλλωστε, η Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. σήμερα είναι ΑΝ.ΕΛ. Συντηρούν και δίνουν συνδικαλιστικό «φιλί ζωής» στην Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. που πολλές φορές έχουν και οι ίδιοι καταγγείλει πως λειτουργεί διασπαστικά και απεργοσπαστικά στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι τουλάχιστον έχουν πλέον την γνώση και βγάζουν τα συμπεράσματά τους…

Αθήνα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα: 213-2022017, 210-4172079

Fax: 213-2022007

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.