Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίεργη και κακόβουλη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη Ανακοίνωση που εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. κατά του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Ομοσπονδίας δείχνει επίσης σύγχυση, πανικό και μια αποτυχημένη προσπάθεια «δήλωσης παρουσίας» εν΄ όψη του 49ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Απαιτεί, η παράταξη του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., τα έξοδα για την εκτύπωση του συνδικαλιστικού εντύπου που θα διανέμει στους Αντιπροσώπους-Συνέδρους της κατά τη διάρκεια του 49ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., να τα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ομοσπονδία, «όπως γίνεται για όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στη δύναμή της όλα τα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Επιλεκτική μνήμη επιδεικνύουν τα έμπειρα στελέχη του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α.! Ξεχνούν ότι η Ομοσπονδία αναλαμβάνει τα έξοδα μόνο για τις παρατάξεις εκείνες που μετέχουν στα όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας και ποτέ εκτός αυτών, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ! Ξεχνούν επίσης, ότι το ίδιο συνέβη σε προηγούμενα Συνέδρια για άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που δεν συμμετείχαν στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, όταν μάλιστα στελέχη του ΜΕ.Τ.Α.- Ο.Τ.Α. συμφωνούσαν διαχρονικά με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σέβονται απόλυτα τους Αντιπροσώπους-Συνέδρους όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, ανεξαρτήτως αριθμού τους, απόψεων, θέσεων ή πολιτικών αποχρώσεων. Ουδέποτε έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια διαχωρισμού, φίμωσης, λογοκρισίας ή μεροληψίας Μελών ή στελεχών παρατάξεων που συμμετέχουν στα Συνέδρια ή στη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Κατανοούμε την πικρία των συναδέλφων-Μελών του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στα όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας μετά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του 48ου Τακτικού Συνεδρίου, αλλά πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο έχουν επιδοθεί και να κοιταχθούν στον καθρέφτη τους. Κανένας Πρόεδρος ή οποιοδήποτε άλλο Μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν ασχολείται ή προσπαθεί να «σβήσει τα ίχνη του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α.», όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα απόφασης των εργαζομένων με δημοκρατικές διαδικασίες και τίποτε παραπάνω!

Όσον αφορά τα «μαθήματα» συνδικαλισμού, τις «οδηγίες» για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Ομοσπονδίας και το «συγκριτικό μέτρο» αγωνιστικότητας που παραθέτουν οι συνάδελφοι του ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., απλά τους ενημερώνουμε ότι για αυτά αποφάσισαν και αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

«ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.» ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30-6-2020

01 Ιουλ 2020

Κινητικότητα: Έως 14/12 οι Αιτήσεις Υπαλλήλων για 11.228 μετατάξεις και 993 αποσπάσεις

08 Δεκ 2020

Κορωνοϊός: Μπορούμε να κολλήσουμε αν πάμε βόλτα στην παραλία ή αν μπούμε στη θάλασσα;

15 Απρ 2020

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.» ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:504/29-9-2020

29 Σεπ 2020

Αλλάζει ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας