Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ.: 396

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

49ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «NOVOTEL ATHENES» • ΜΙΧ. ΒΟΔΑ 4-6 • ΑΘΗΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 και ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα 4, και μεθαύριο Τρίτη 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, το 49ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.) με βασικό αντικείμενο την ψήφιση του Προγράμματος Δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα. Κρίσιμο, λόγω κυρίως της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), στοχοποιώντας τους Δήμους και το προσωπικό τους.

Την πρώτη ημέρα του 49ου ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» (Μιχαήλ Βόδα 4-6), θα γίνει η νομιμοποίηση των περίπου επτακοσίων (700) Αντιπροσώπων-Συνέδρων που θα συμμετάσχουν από ολόκληρη τη χώρα και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων, όπως και εισηγήσεις εκ μέρους των Συνέδρων. Η δεύτερη ημέρα θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις Συνέδρων και θα κλείσει με την ψηφοφορία του Προγράμματος Δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πάνω στο σχέδιο δράσης που θα εγκριθεί και ψηφιστεί θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για να βάλει ένα τέλος στις νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και να τις ανατρέψει, με στόχο την επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων που καταργήθηκαν με βίαιο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια του μνημονίου και την υπεράσπιση-διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των Δημοσίων Αγαθών και του Κοινωνικού κράτους που ισοπεδώνει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να αγωνιστούν για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποτελεί ανάχωμα στην προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι βασικός πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Κοινωνίας και παράλληλα η βάση για την οικοδόμηση μίας προοπτικής ανάπτυξης της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» ή ιδιώτες-φίλους στους οποίους θέλει να εκχωρήσει σημαντικές υπηρεσίες, όπως αυτές της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού.

Είναι ένας αγώνας διαρκείας που δίνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους υπαλλήλους στο Δημόσιο και συνολικά την Ελληνική Κοινωνία, για να αντισταθούν και να ανατρέψουν τα βάρβαρα μέτρα της νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής πολιτικής. Μίας πολιτικής που έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση το κοινωνικό κράτος, έχει ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Φτάνει και μόνο να αναλογιστεί κανείς τα δεινά που έχουν φέρει οι Νόμοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, που καταδίκασαν την κοινωνία να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους να αγωνίζονται για να πάρουν τις ζωές τους πίσω. Είναι μονόδρομος η ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται. Είναι αδήριτη ανάγκη να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική και να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και την κοινωνία γενικότερα.

Η πολιτική αυτή είναι που οδήγησε στην εξαΰλωση των εισοδημάτων, εκτόξευσε την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, δημιούργησε απίστευτα μεγάλο πληθωρισμό με συνέπειες υψηλό ποσοστό της κοινωνίας να μην έχει τη δυνατότητα απόκτησης βασικών αγαθών, υποθήκευσε τη Δημόσια και Δημοτική περιουσία. Μία πολιτική που εντείνεται από την κυβέρνηση και έχει βάλει στο στόχαστρο τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να τις κάνει δώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι τα μόνα για τα οποία κόπτεται η κυβέρνηση, τα υπουργικά στελέχη και δυστυχώς, αρκετοί από τους Αιρετούς.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μέσα από τις εργασίες του 49ου ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα ψηφίσει το Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα με κατεύθυνση να επιτευχθούν οι στόχοι και οι προτεραιότητας που είχαν τεθεί και στο 48ο Τακτικό Συνέδριο. Μεταξύ αυτών, η απελευθέρωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τις δομές των Ο.Τ.Α. με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αποτροπή κάθε προσπάθειας εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα που επιχειρείται μέσω και των δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών», η προστασία των Β.Α.Ε., η δημιουργία οικονομικά αυτοδύναμων Ο.Τ.Α., η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια. Οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να τακτοποιηθούν, οι Αορίστου Χρόνου πρέπει να μονιμοποιηθούν, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι πάγιο αίτημα, οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και η υπεράσπιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι αταλάντευτα στις πρώτες προτεραιότητες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που εκπροσωπεί, αντιστάθηκαν στις αντιλαϊκές πολιτικές και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, όχι μόνο για να τερματιστεί η νεοφιλελεύθερη, αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, αλλά για να αποκατασταθούν, να προστατευθούν και να διευρυνθούν τα μισθολογικά, θεσμικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Οριστικό: Ανατροπές στο σχέδιο άρσης μέτρων καραντίνας

28 Απρ 2020

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι επιλογές έχουν οι εργαζόμενοι γονείς μόλις ανοίξουν Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

28 Μάι 2020

Πέτσας: Μετακινήσεις χωρίς sms από τις 4-5 Μαΐου

27 Απρ 2020
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com