Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου για συναντήσεις με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες της υπηρεσίες των Δήμων, η εντατικοποίηση που απορρέει από την υποστελέχωση και τις διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας που επικρατούν στον κλάδο, καθώς και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, που καθιστούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν από τους πλέον επικίνδυνους με δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τομείς του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια.

Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο νέο «μόρφωμα» διαφθοράς και κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος, τους λεγόμενους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς», που επαναφέρουν παλαιοκομματικούς μηχανισμούς ρουσφετιού και συναλλαγής με μόνο στόχο την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις μεγάλες μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί οι Δημοτικοί Υπάλληλοι που συνδυάστηκαν με την περικοπή δώρων και επιδομάτων.

Τονίστηκε επίσης για ακόμη μία φορά ο αντεργατικός χαρακτήρας της «διάταξης Βορίδη», με βάση την οποία οι Δημοτικές αρχές υποχρεώνονται να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο εναντίον θετικών δικαστικών αποφάσεων για κάθε εργατική διεκδίκηση που κερδίζουν οι εργαζόμενοι. Στόχος χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται με πολυετής συμβάσεις σε βασικές Κοινωνικές Δομές των Δήμων να οδηγηθούν σε απόλυση. Ζητήθηκε τέλος από το Κ.Κ.Ε. να αναδείξει αυτά τα ζητήματα με όλους τους τρόπους και με κοινοβουλευτικά μέσα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. δεσμεύτηκε ότι το Κ.Κ.Ε. θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, εντός κι εκτός Βουλής, θα αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου με κάθε τρόπο και θα στηρίξει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης με την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

«ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.» ΑΘΗΝΑ-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

10 Σεπ 2020

Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός ανασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και άλλες διατάξεις

15 Μάι 2020