Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2024

Αριθμ. Πρωτ.: 63

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη, είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων με τους Δημάρχους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας για την επίλυσή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση, το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της τραγικής υποστελέχωσης του συνόλου των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ζήτησε από τον Δήμαρχο, να διεκδικήσει την κάλυψη των τεράστιων οργανικών κενών που δημιουργεί το πάγωμα των προσλήψεων, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις και η φυγή υπαλλήλων από τους Δήμους σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την κινητικότητα.

Ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν τα σχέδια και οι σκοποί της κυβέρνησης για διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τέθηκε μετ’ επιτάσεως άλλη μία «ανοιχτή» πληγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη».

Η υποχρεωτική εξάντληση κάθε ένδικου μέσου, επιλεκτικά και μόνο κατά κάθε πρωτόδικης απόφασης Δικαστηρίου, που αναχαρακτηρίζει πολύχρονες ανανεούμενες συμβάσεις έμπειρων εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, έχει ως μόνο στόχο να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην απόλυση και τις υπηρεσίες σε «φίλους εργολάβους».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ζήτησε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που για χρόνια απασχολούνται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης «ομηρίας», με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με στόχο την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Επισημάναμε ότι είμαστε αντίθετοι στην υποστήριξη των υπηρεσιών των Δήμων, μέσω της φάμπρικας των «Αναπτυξιακών Οργανισμών, που προωθεί με το πρόσχημα της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού η κυβέρνηση, με προφανή σκοπό το βόλεμα των δικών της παιδιών στις διευθυντικές θέσεις των «Αναπτυξιακών» και στις προσλήψεις εκτός διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π. προσωπικού, που θα το χρησιμοποιεί περιστασιακά για να υποστηρίζει τους Δήμους και με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών και εκχώρηση αρμοδιοτήτων.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκε επίσης μία σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων. O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού ανέλυσε την τραγική κατάσταση την οποία παρέλαβε από τον προκάτοχό του και τις τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, εξέφρασε την αμέριστη και απόλυτη κατανόηση και στήριξη των θέσεων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να είναι στην πρώτη γραμμή, όταν η νέα διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. αποφασίσει να διεκδικήσει το αυτοδιοίκητο να γίνει πράξη και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων των Δήμων για να λυθούν τα προβλήματα που λιμνάζουν χρόνια. Τότε μόνο Δημοτικές αρχές και εργαζόμενοι θα μπορούν να παρέχουν στους δημότες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο να διεκδικεί να λυθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Δεν κάνουμε καμμιά έκπτωση, κανένα βήμα πίσω. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Επίδομα τέκνου: Πώς διαμορφώνεται μετά το ν. 4659/2020 (Μέρος Α’)

09 Μαρ 2020

“ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ, ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

26 Φεβ 2020

Επιστολή – Συνέχιση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση

28 Σεπ 2020

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19.» Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 64/14-3-2020

16 Μαρ 2020
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com