Αθήνα, 30 Μαρτίου 2024 Αριθμ.

Πρωτ.: 91

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου για συναντήσεις με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρουσίασαν στους επικεφαλής της Νέας Αριστεράς αναλυτικά τα προβλήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των Δήμων, τις ελαστικές μορφές εργασίας, καθώς και τις απαράδεκτες συνθήκες απασχόλησης, που παράλληλα με την εντατικοποίηση της εργασίας, καθιστούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν από τους πλέον επικίνδυνους τομείς του Δημοσίου με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έγινε σαφής αναφορά στο νέο «μόρφωμα» διαφθοράς και κατασπατάλησης του Δημοσίου χρήματος που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Αιρετούς, τους λεγόμενους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς», που αποσκοπούν στο να επαναφέρουν παλαιοκομματικούς μηχανισμούς ρουσφετιού και συναλλαγής με μόνο στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Χαρίτσης και Ηλιόπουλος έδειξαν κατανόηση όσον αφορά στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συμφώνησαν πώς πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως επίσης να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» των συμβασιούχων και να σταματήσει η φάμπρικα των «Αναπτυξιακών Οργανισμών». Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις μεγάλες μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, που συνδυάστηκαν με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, με την Εκτελεστική Επιτροπή να βάζει το αίτημα επαναφοράς τους, όπως και τη διεκδίκηση της επαναφοράς των μισθολογικών κλιμακίων 2016-2017.

Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη άμεσης κατάργησης της αντεργατικής «Διάταξης Βορίδη», με βάση την οποία οι Δημοτικές αρχές υποχρεώνονται να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο εναντίον θετικών δικαστικών αποφάσεων για κάθε εργατική διεκδίκηση που κερδίζουν οι εργαζόμενοι, με στόχο χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις σε βασικές Κοινωνικές Δομές των Δήμων να οδηγηθούν σε απόλυση.

Οι κ.κ. Χαρίτσης και Ηλιόπουλος δεσμεύτηκαν πώς θα ζητήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Νέας Αριστεράς να καταθέσει επερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

ΑΣΕΠ -3Κ/2018: Ανοίγουν πάνω από 450 μόνιμες θέσεις σε δήμους

16 Οκτ 2020

Διοικητής ΟΑΕΔ: “Τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου οι προσλήψεις της Κοινωφελούς – Δεν θα δοθεί παράταση”

06 Ιουλ 2020