Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

Tο πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ, να επιστρέψουν στους Δήμους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης, καθώς και άλλα ζητήματα, που δυσχεραίνουν το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και χρήζουν θεσμικών παρεμβάσεων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Σωφρονιστικής Πολιτικής, Γ. Σταλίκας, ο Εισαγγελέας, Α. Παπαματθαίου, και εκπρόσωποι των Δημοτικών Αστυνομικών.  

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Δ. Μπίρμπας, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Π. Ζυγούρης, και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Ε. Πάνου.

   Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον Υπουργό τη σημασία να δοθεί η δυνατότητα  δυνητικής επιστροφής των Δημοτικών Αστυνομικών στους Δήμους, με δεδομένο ότι σήμερα, με το υπάρχον προσωπικό, η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει. «Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που η Αυτοδιοίκηση έχει πραγματικά ανάγκη» τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε πως, «η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των πόλεων καθώς και στη διασφάλιση σημαντικών εσόδων για τους Δήμους».

   Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε στον Υπουργό και το θέμα της δυνατότητας επαναπροκήρυξης θέσεων για Δημοτικούς Αστυνόμους, στους Δήμους.

   Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει μία καταγραφή του προσωπικού των Δημοτικών Αστυνομικών που θέλει να επιστρέψει στους Δήμους, προκειμένου να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα και άρα καλύτερη διαχείριση του ζητήματος από όλους τους συναρμόδιες πλευρές.

   Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε επί της αρχής με το αίτημα της ΚΕΔΕ να δοθεί η δυνατότητα, σε όσους Δημοτικούς Αστυνομικούς το επιθυμούν, να επιστρέψουν στους Δήμους, επισημαίνοντας όμως στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πως, πρέπει να εξεταστεί το θέμα της κάλυψης των κενών που θα προκύψουν στα Κέντρα Κράτησης, με δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία των προσλήψεων νέου προσωπικού.

   Ωστόσο, συμφώνησε με τον κ. Πατούλη να υπάρξει μία διαρκής συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και μία εκ νέου συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χ. Βερναρδάκη για το θέμα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να δοθεί η δυνατότητα επαναφοράς των Δημοτικών Αστυνομικών στους Δήμους, εντός του 2017.

   Επιπρόσθετα, ο κ. Πατούλης έθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης το θέμα των πειθαρχικών ελέγχων αιρετών οργάνων των Δήμων.

   Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα φαινόμενα έκπτωσης από το αξίωμα τους Δημάρχων εξαιτίας καταδίκης τους ή λόγω παραπομπής, ζήτησε από τον κ. Παρασκευόπουλο να εξετάσει πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι, σε ότι αφορά τα κακουργήματα, να διαπιστώνεται το διοικητικό μέτρο της αργίας, αφού υπάρξει πρωτόδικη δικαστική κρίση.

   Επιπλέον έθεσε το θέμα της επαναφοράς σχετικής νομοθετικής διάταξης, που αφορούσε την ιδιάζουσα δωσιδικία των Δημάρχων και την εξαίρεση τους από τη συνοπτική διαδικασία του αυτόφωρου, επισημαίνοντας πως, είναι προσβλητικό για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης να οδηγούνται με χειροπέδες στα Αστυνομικά Τμήματα Δήμαρχοι, όταν ενεργούν πράξεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους.

   Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι, θα εξετάσει και τα δύο θέματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

   Πηγή: epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Τι ισχύει για τη μισθολογική κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων

14 Νοε 2016

Ανοίγουν τους λογαριασμούς όσων μπήκαν στο νόμο Κατσέλη

05 Φεβ 2018

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.» ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:379/21-12-2020

26 Δεκ 2020

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 8.166 θέσεις σε δήμους, διαδικασία και δικαιολογητικά για τις αιτήσεις στο asep.gr

06 Φεβ 2018

Άρειος Πάγος: Αθώος οριστικά ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς για σκάνδαλο υπεξαίρεσης

14 Νοε 2016
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com