Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

   Επιστολή με την οποία ζητά παράταση της προθεσμίας που έχει οριστεί για την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται για τη σύσταση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο για την "κινητικότητα", απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προς την Yπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη.

   Στην επιστολή τονίζεται αφενός ότι, η εγκύκλιος είναι ασαφής με δεδομένο ότι δεν διασαφηνίζεται εάν στη διαδικασία αυτή περιλαμβάνονται και οι ΟΤΑ για τους οποίους η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με το νόμο, είναι διαφορετική, αφετέρου επισημαίνεται ότι, το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που ορίζει η εγκύκλιος, δηλαδή μέχρι 15 Φεβρουαρίου, δεν είναι αρκετό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων διοικητικών πράξεων, για την τροποποίηση των ΟΕΥ των ΟΤΑ, δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους, των διαφόρων κατηγοριών αυτών και των απαιτούμενων ενεργειών των συλλογικών οργάνων.

   Κατόπιν τούτων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να προβλέψει χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα.

   Επιπρόσθετα, στην επιστολή επαναδιατυπώνεται η πάγια θέση της ΚΕΔΕ να μην μετακινούνται οι υπάλληλοι των Δήμων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, καθώς όπως επισημαίνεται, σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

   Καταλήγοντας, ο κ. Πατούλης καλεί την Υπουργό να αναθεωρήσει τις σχετικές προβλέψεις του νόμου, όσον αφορά στους Δήμους και στα Νομικά τους Πρόσωπα και υπενθυμίζει το αίτημα της ΚΕΔΕ για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό τη συζήτηση επί ζητημάτων που σχετίζονται άμεσα με τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η επιστολή

       κα Όλγα Γεροβασίλη

       Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

       κοιν.: κ. Πάνο Σκουρλέτη

       Υπουργό Εσωτερικών

 

     Θέμα: «Σύνταξη νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας»

 

     Κυρία Υπουργέ,

   Με έκπληξη διαβάσαμε σε εγκύκλιό σας, για την εφαρμογή του Ν. 4440/2016 για την κινητικότητα, ότι τα Υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά ΝΠΔΔ οφείλουν το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 να έχουν αποστείλει στο Υπουργείο σας τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τη σύσταση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).

   Πέραν του ότι η εγκύκλιος αυτή είναι ασαφής, ως προς το εάν στη διαδικασία αυτή περιλαμβάνονται και οι ΟΤΑ, δεδομένου ότι προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, ενώ για τους ΟΤΑ η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με το νόμο, είναι διαφορετική, σας γνωρίζουμε τα εξής:

   Το χρονικό διάστημα του ενός μηνός, δηλαδή, μέχρι 15 Φεβρουαρίου, δεν είναι αρκετό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων διοικητικών πράξεων, για την τροποποίηση των ΟΕΥ των ΟΤΑ, δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους, των διαφόρων κατηγοριών αυτών και των απαιτούμενων ενεργειών των συλλογικών οργάνων (αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Υπηρεσιακών Συμβουλίων, έγκριση Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δημοσίευση στο ΦΕΚ, κλ.π.). Προς τούτο, σας καλούμε να προβλέψετε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα.

   Πέραν των ανωτέρω, υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία Αναθεώρησης του Προγράμματος «Καλλικράτης» μετά την ολοκλήρωσης της οποίας θα απαιτηθεί εκ των πραγμάτων διαδικασία σύστασης νέων ΟΕΥ των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών. Είναι προφανής η ανάγκη συνεργασίας σας με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

   Τέλος, σας υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά τη θέση μας την οποία παρουσιάσαμε ενώπιόν σας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και την οποία δεν λάβατε υπόψη σας, όπως οφείλατε, αναφορικά με τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος σας στους υπαλλήλους των Δήμων να μετατάσσονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου-Δημάρχου και η οποία θα αποδειχθεί καταστροφική κυρίως για τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

   Προς τούτο, κυρία Υπουργέ, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε τις σχετικές προβλέψεις του νόμου σας, όσον αφορά στους Δήμους και στα Νομικά τους Πρόσωπα.

   Επίσης, σας υπενθυμίζουμε το αίτημά μας για συνάντηση της ΚΕΔΕ μαζί σας, με σκοπό τη συζήτηση επί ζητημάτων που σχετίζονται άμεσα με τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με εκτίμηση

 Γεώργιος Πατούλης

 Δήμαρχος Αμαρουσίου

  Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

   Πηγή: epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

«ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 Μ.Μ. ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

04 Μαρ 2020

Αποκλεισμός Δήμων από Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου - Αντίδραση της ΚΕΔΕ

17 Οκτ 2017

Ποιοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το 2017

22 Δεκ 2016

Κλειστά όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

12 Ιαν 2018

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Προκήρυξη 16Κ/2017 του ΑΣΕΠ

08 Ιαν 2018

Διαδικασίοα εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης

11 Ιουλ 2016
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com