Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

   Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη και τον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώτου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, ότι ο δήμαρχος δεν εφαρμόζει για όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

   “Ψευδείς” χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών, ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, απαντώντας στα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών. “Ο κ. Σκουρλέτης στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή και αναφερόμενος στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) των Σχολικών Καθαριστριών, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αρνούμαι ως Δήμαρχος να τα παραχωρήσω”, σημείωσε ο Κ. Πελετίδης προσθέτοντας: “Αυτό που σας ενόχλησε κ. Υπουργέ, της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ, είναι αυτό που σας θέσαμε με σαφήνεια ως Δήμος ότι δηλαδή κάνετε “μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα’”. “Δεν δίνετε ούτε ευρώ για την δαπάνη αγοράς των Μέτρων Ατομικής Προστασίας από το Υπουργείο σας και από τον κρατικό προϋπολογισμό”, σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων, καταλήγοντας απευθυνόμενος με ανακοίνωση στον υπουργό Εσωτερικών: “Αρνείστε σθεναρά την μονιμοποίησή τους που είναι πάγιο αίτημα του εργατικού κινήματος και της Δημοτικής Αρχής ενώ φιλοκυβερνητικές Δημοτικές Αρχές, όπως καλά γνωρίζετε, έχουν ήδη προχωρήσει στην απόλυσή τους”.

   Είχαν προηγηθεί υψηλοί τόνοι στην Βουλή, με τον υπουργό Εσωτερικών να ασκεί δριμεία κριτική προς το ΚΚΕ, αναφερόμενος στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Κυριακή τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ στα Μέγαρα, όπου διεξαγόταν το 8ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

   “Παρεξηγηθήκατε προχθές επειδή είπα ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάνατε, θέλατε να ακυρώσει ένα διάλογο και την αποκαλέσατε φιέστα. Γιατί είναι φιέστα; Όταν για πρώτη φορά το μισό υπουργικό συμβούλιο πήγε στην καρδιά της λαϊκής Δυτικής Αττικής και επί δυο μέρες συζητά με φορείς, με απλούς ανθρώπους, για να αναδείξει τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί εδώ και χρόνια. Αυτό είναι φιέστα;”, είπε ο υπουργός.

   Συνέχισε, λέγοντας: “Ο διάλογος αυτός σας ενοχλεί; και δεν είναι φιέστα να μαζεύεις τρία πούλμαν με ξενόφερτους φοιτητές και συνδικαλιστικά στελέχη από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα για να καταλάβουν τον χώρο. Αυτά τα κάνατε ποτέ στην κυβέρνηση Σαμαρά; Καμία φορά δεν το κάνατε.”

   Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο από τα έδρα του ΚΚΕ, όταν ο υπουργός είπε: “Και να σας πω και κάτι άλλο: Όταν οι συνδικαλιστές σας έρχονται στο γραφείο μου, μου λένε ότι πρέπει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα. Ή θα έχουμε μόνιμους στην καθαριότητα ή θα υποστηρίζει την ομηρία των συμβασιούχων ή θα φέρει τους ιδιώτες όπως αυτοί εδώ (δείχνοντας στα έδρανα της Ν.Δ.)”.

   “Αυτά τα πράγματα νομίζω ότι είναι εντελώς σαφή. Και χρωστάτε απαντήσεις όχι σε εμάς, αλλά κυρίως στον κόσμο της εργασίας”, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

   Τέλος ανέφερε: “Δεν βρήκατε να πείτε τίποτα για το θέμα της ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που είχε να υπογραφεί από το 2009. Το λέω αυτό γιατί πράγματι, πολιτικά, αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός και απομονώνει μια ιστορική δύναμη της Αριστεράς κυρίως σε σχέση με τις αναφορές που έχει η ίδια”.

   Στους ίδιους υψηλούς τόνους απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, εγκαλώντας τον υπουργό ότι, “χρειάζεται θράσος να κατηγορείς την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ σε μια κυβερνητική εκδήλωση όταν εσείς κάνατε αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων”. “Καλά δεν θυμάστε επί Σαμαρά που συνέλαβαν 75 συνδικαλιστές; Τι σας ενοχλεί τόσο πολύ. Επειδή πέφτουν και τα τελευταία φύλλα συκής;”, σημείωσε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας: “Σας επαναλαμβάνω. Εμείς δεν μασάμε. Τέτοιες επιθέσεις έχουμε φάει από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ περισσότερες”.

   Πηγή: epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Κατάργησαν το πέναλτι 10% στις πρόωρες συντάξεις

29 Δεκ 2016

ΚΕΑ: Την ερχόμενη Τρίτη η πληρωμή όσων υπέβαλαν αιτήσεις τον Φεβρουάριο

24 Μαρ 2017

Aποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση προθεσμίας

25 Σεπ 2020

Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Δήμο Καλλιθέας

23 Οκτ 2020
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com