Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

Να προσαρμοσθούν όλοι οι Δήμοι στις ρυθμίσεις που νομοθέτησε το υπουργείο Εσωτερικών με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς επί πλέον δημοτικά τέλη, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ1 (Κοτταρίδης, Πιτταράς) και στον real fm (Χουδαλάκης, Καλαμαράκη, Κασίμη ).
Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος «νομοθετήσαμε με αποκλειστικό κριτήριο να στηρίξουμε τις θέσεις των εργαζομένων, γιατί εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα καταστήματα εστίασης και ιδιαίτερα νέα παιδιά. Επομένως κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την επιχειρηματική, επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά να έχουν και υπηρεσίες οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα. Σε πολλούς δήμους το μέτρο έχει εφαρμοστεί, σε άλλους υπάρχει καθυστέρηση. Για το σκοπό αυτό έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Δημ. Παπαστεργίου, και του έχω ζητήσει να παρέμβει κι αυτός σε όλους τους Δήμους προκειμένου να ικανοποιήσουν λογικά και δίκαια και με αποτελεσματικό τρόπο τη ρύθμιση που έχουμε θεσπίσει. Θέλω να καταλάβετε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι διατάκτης των Δήμων. Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας αυτοτελής θεσμός. Εμείς νομοθετήσαμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση, να δώσει πρόσθετο χώρο στα καταστήματα εστίασης»
 
Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας ότι οι Δήμοι έχουν μειωμένα έσοδα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί έδωσε 75 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες. Θύμισε δε ότι σε Δήμους και Περιφέρειες για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της υγειονομικής κρίσης, είχαν δοθεί από τον Μάρτιο επί πλέον 15 εκατ. ευρώ.
 
«Η Αυτοδιοίκηση που μέσα σε όλη αυτήν κρίση με τη συνεργασία της με το υπουργείο Εσωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης αναδείχθηκε σε πόλο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, τώρα οφείλει να μετατραπεί σε πυλώνα που θα συμβάλλει στην τόνωση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που ψηφίσαμε για τα καταστήματα εστίασης, με τον πιο ευέλικτο, ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που μας καίει είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις άδειες ειδικού σκοπού ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ισχύει η απόφαση για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού να χρεώνεται μία κανονική στους εργαζόμενους γονείς του δημοσίου που είναι αναγκασμένοι να φυλάσσουν τα παιδιά τους, κάτω των 15 ετών, όταν αυτά δεν βρίσκονται στο σχολείο. 
 
Θύμισε επίσης ότι από την πρώτη ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τη δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά 25%, χωρίς περικοπή μισθού, στους γονείς που επιβάλλεται να πάρουν τα παιδιά τους όταν αυτά σχολάνε νωρίς, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία. Δήλωσε μάλιστα ότι ανάλογα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει για τον ιδιωτικό τομέα και ο υπουργός Εργασίας.
 
Για το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων σημείωσε ότι θα αλλάξει. Από τη νέα σχολική χρονιά πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να γίνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα περίοδο υπενθύμισε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους, του ιδίου τομέα, από τα ΚΑΠΗ που είναι κλειστά, να προσλάβουν με τετράμηνα προσωπικό κι επί πλέον έχουν δοθεί ακόμη 2 εκατ. για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών.
 
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι έχει δώσει εντολή για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν την δημοσίευση προσκλήσεων για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα πρόγραμμα ύψους 2,5 δις ευρώ που αφορά όλους τους Δήμους της χώρας και αναμένεται, από τα έργα που θα γίνουν στην τριετία, να δημιουργηθούν περί τις 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. «Στόχος μας είναι κάθε πολίτης της χώρας να αναγνωρίσει τα οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος στη γειτονιά του και στην καθημερινότητά του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, θυμίζοντας ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται έργα περίπου 1 δις ευρώ που είχε εντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για αυτά.
 
 
 πηγή:epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

ΑΣΕΠ 3Κ: Πότε τα αποτελέσματα από τις Αιτήσεις Θεραπείας (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

05 Ιουλ 2019

«ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.Φ.Κ.Α.) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Π.Ε.Ε.), ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Ή ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.» ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:Δ.ΕΙΣΦ.Μ./250/639262/24-5-

27 Μάι 2019

Προλαβαίνετε: Αιτήσεις, τώρα, για διετείς συμβάσεις στο Γ.Ν. Νίκαιας (136 θέσεις)

26 Αυγ 2019

Τι αλλάζει στο Δημόσιο και στον «εργασιακό χάρτη» της χώρας

02 Μάι 2017

Αυτό είναι το τελικό πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

28 Ιουν 2016

Δεκτά στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς και βρέφη δύο μηνών - Όλες οι αλλαγές

07 Δεκ 2017
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com