Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Νέα & Ανακοινώσεις

Πλέον η κατάσταση με τον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου έχει φτάσει στο απροχώρητο και αφού δεν ιδρώνει το «αυτί» του Δήμου Κορινθίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η παρέμβαση Εισαγγελέα και Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη. Όσο για  τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο που δηλώνει σε βίντεο ότι ο ΧΑΔΑ ελέγχεται με πολλούς τρόπους και ότι δεν αυξήθηκε το πρόβλημα ούτε κατ ελάχιστο, επιτρέψτε μας να πούμε ότι είναι εκτός πραγματικότητας και λέει ανακρίβειες! Τους λόγους τους εξηγούμε παρακάτω, αφού επισκεφθήκαμε για άλλη μια φορά τον χώρο για ρεπορτάζ και δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι ο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου είναι πλέον ο πιο άθλιος και επικίνδυνος σε όλη την Πελοπόννησο.
 
 
«Κίνδυνος θάνατος για τους εργαζόμενους και για όποιον εισέρχεται στην παράνομη χωματερή.»
 
Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο! Παράνομη εξάπλωση του κυττάρου με νέο ταμπάνι (χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων) χωρίς καμία απολύτως ασφάλεια για τους εργαζόμενους που πάνε στο χώρο. Οι δρόμοι στο κύτταρο που οδηγούν στα ταμπάνια, είναι όλοι με ρηγματώσεις, αφού τα σκουπίδια θάβονται χωρίς καμία μελέτη και χωρίς καμία ουσιώδη υποδομή. Από ότι φαίνεται, κανείς δεν έχει υπολογίσει την ζύμωση των σκουπιδιών που γίνεται που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχωρεί το έδαφος και να δημιουργούνται οι ρωγμές που φαίνονται στις φωτογραφίες. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά, θα παρατηρήσει ότι στο βουνό με τα σκουπίδια πουθενά δεν υπάρχουν «τοιχεία» στήριξης. Ως γνωστό, όταν το ύψος του ταμπανιού υπερβαίνει τα 16-25 m, χρησιμοποιούνται «τοιχεία» και στην χωματερή του Χιλιομοδίου, έχουν περάσει κατά πολύ τα 25 m ύψος. Αυτό, κάνει αυτόματα την χωματερή άκρως επικίνδυνη αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να υποχωρήσει και όποιος εργάζεται εκείνη την ώρα στο χώρο, να θαφτεί μαζί με τα σκουπίδια, είτε είναι οδηγός απορριμματοφόρου, είτε είναι χειριστής μηχανήματος. Εννοείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση που απευχόμαστε βέβαια, την ευθύνη έχουν στο ακέραιο, τόσο ο Δήμαρχος Κορινθίων, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Βέβαια εκτός «κάδρου» δεν μένουν, ούτε Περιφερειάρχης και Αντπεριφερειάρχης, αφού ως γνωστό έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην παράνομη χωματερή του Χιλιομοδίου. Τώρα, γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει τα «στραβά μάτια» και δεν αντιδρά για όλο αυτό το περιβαλλοντικό χάος, είναι ένα ερώτημα αναπάντητο μέχρι στιγμής.
 
«Κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και για τον υδροφόρο ορίζοντα.»
 
Πλέον ο υγρός «εχθρός» είναι ορατός και διά γυμνού οφθαλμού. Τα στραγγίδια από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που έχουν θαφτεί και συνεχίζουν να θάβονται στη παράνομη χωματερή του Χιλιομοδίου, έχουν σχηματίσει μικρές λίμνες και εν συνεχεία σε ρυάκι παίρνει τον κατήφορο προς την πεδιάδα με τις καλλιέργειες. Ένα ρυάκι με σκούρο υγρό που έχει σχηματισθεί πέριξ της χωματερής και που στο τέλος καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Τα στραγγίδια που βγαίνουν από την χωματερή, περιέχουν εξασθενές χρώμιο το οποίο δηλητηριάζει τον υδροφόρο ορίζοντα, ίσως και το νερό που τρέχει από τις βρύσες. Είναι γνωστό ότι το εξασθενές χρώμιο το έχουν κατατάξει στις καρκινογόνες ουσίες και ευδοκιμεί σε περιοχές που λειτουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές όπου εναποτίθενται ανεξέλεγκτα απόβλητα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες : «Αν το εξασθενές χρώμιο μπει σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό μας μέσω της κατανάλωσης των μολυσμένων τροφών ή του πόσιμου νερού, είναι δυνατό να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και έλκη, βλάβες στα νεφρά και στο συκώτι. Προβλήματα υγείας είναι δυνατό να προκληθούν ακόμα και όταν κάποιος πίνει νερό με εξασθενές χρώμιο σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά συστηματικά επί χρόνια».
 
«Η ανακύκλωση στο Δήμο Κορινθίων κυριολεκτικά θάβεται!»
 
Τι κι αν λέει το Υπουργείο κάντε ανακύκλωση, τι κι αν προσπαθούν οι δημότες, τι κι αν θα επιβληθεί ειδικό τέλος ταφής, ο Δήμος Κορινθίων όλες αυτές τις ανακοινώσεις και τις προσπάθειες των Δημοτών για ανακύκλωση, όπως φαίνεται τις γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια». Οι φωτογραφίες δείχνουν περίτρανα, ότι η ανακύκλωση (μπλε κάδος) του Δήμου Κορινθίων, σε μεγάλη ποσότητα καταλήγει στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου για θάψιμο και όχι σε κάποιο ΚΔΑΥ για επεξεργασία. Μαρτυρίες κατοίκων λένε, ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά του μπλε κάδου, συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα μαζί με τα σύμμικτα σκουπίδια. Εδώ έχει λόγο να παρέμβει και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) η οποία έχει παραχωρήσει στο Δήμο μπλε κάδους και αυτοκίνητα για το σκοπό αυτό, ίσως και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Απορίας άξιον βέβαια είναι, ότι αφού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, γιατί δεν παραλαμβάνει ο Δήμος Κορινθίων το Δημοτικό ΚΔΑΥ που είναι έτοιμο και αφήνει τα μηχανήματα να σαπίζουν στο στρατόπεδο. Ένα ΚΔΑΥ που πληρώθηκε με χρήματα των Δημοτών.
 
«Κίνδυνος να καεί όλη η περιοχή!»
 
Η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές το καλοκαίρι που μας πέρασε, έφτασε μέχρι τα Αθίκια και κατέστρεψε τα πάντα. Φανταστείτε να πάρει φωτιά η χωματερή του Χιλιομοδίου, που γειτνιάζει με πεύκα και ελαιώνα, τι έχει να γίνει! Δεν θέλουμε να γίνουμε «μάντης κακών προβλέψεων» (όπως είχαμε προβλέψει και για το ΚΔΑΥ Μπολατίου που πήρε φωτιά) αλλά η παράνομη χωματερή του Χιλομοδίου εκτός των άλλων είναι και «μπαρουταποθήκη». Μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και υλικών ανακύκλωσης μένουν άταφες, μηδενική πυρασφάλεια και ο χώρος δεν φυλάσσεται. Ούτε αυτό δεν φροντίζει ο Δήμος Κορινθίων, μια ουσιώδη πυρασφάλεια και φύλαξη του χώρου. Αν τύχη και πάρει φωτιά η χωματερή, θα καίει για μέρες, επειδή ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος και είναι επικίνδυνος για βαριά μηχανήματα και φορτηγά που θα πρέπει να πάνε εκεί, αφού το σκουπίδι σβήνει μόνο με χωματοκάλυψη. Εδώ έχουμε την εντύπωση, ότι πρέπει να παρέμβει για το θέμα της πυροπροστασίας και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
 
«Μπαζώνουν με σκουπίδια και το γειτονικό ρέμα.»
 
Εδώ έχει λόγο το Δασαρχείο Κορίνθου να παρέμβει και αν δεν το γνωρίζουν, τους το κάνουμε γνωστό. Μπαζώνουν με σκουπίδια το ρέμα που ξεκινάει από τους πρόποδες του «σκουπιδοβουνού» και το λατομείο «Λαρσινού». Με μια γερή νεροποντή, είναι προφανές ότι τα σκουπίδια θα «ταξιδέψουν» στον ελαιώνα της περιοχής και ποιός ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβεί.
 
Όσων αφορά τα Νοσοκομειακά και Ραδιενεργά Ιατρικά Απόβλητα για το που καταλήγουν, παραμένει μέγα ερώτημα. Δεν είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο όπως είναι αυτό της Κορίνθου, να στέλνει στον αποτεφρωτήρα μόνο 300 κιλά τον μήνα, ουσιαστικά, ένα με δύο κάδους.
 
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει κάνει καμία μέτρηση των υδάτων στην περιοχή (πηγάδια κλπ) αλλά ούτε έχει προχωρήσει και σε κάποια επιδημιολογική μελέτη για να δει τι πραγματικά γίνεται.
 
πηγή:pitsounicity.gr
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

800 προσλήψεις σε φυλακές και ΑΑΔΕ – Μέσα στο 2020 η προκήρυξη

07 Οκτ 2019

Γεροβασίλη: Οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009 έχουν μειωθεί κατά 127.236

09 Οκτ 2017

Προκήρυξη για μετάταξη 55 υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (εγκύκλιος)

27 Σεπ 2016

Πατούλης και ΕΔΣΝΑ οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής , υποστηρίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ

30 Σεπ 2020

Χάνουν το επίδομα σίτισης 27.000 δικαιούχοι – Δείτε γιατί έμειναν «εκτός»

22 Αυγ 2016

“1 στους 3 δημοτικούς αστυνομικούς επέστρεψε στη θέση του"

29 Ιαν 2018
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com