Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεμένη στο άρμα των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών της συμφερόντων, η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. χτύπησε και πάλι, εξαπολύοντας επίθεση στην Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. Στόχος της όχι βεβαίως η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ο εμβολισμός της Ομοσπονδίας με καθαρά συντεχνιακή αντίληψη και στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Δυστυχώς όμως γι' αυτή, οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση, απομονώνοντας τέτοιου είδους φαινόμενα και τακτικές. Αφορμή για τη νέα επίθεση της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. στην Ομοσπονδία ήταν η απόφαση κατά πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να αποσταλεί Εξώδικο στα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και στο Συνδικάτο Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας, που θέλησε να προσχωρήσει στη Σ.Σ.Ε. της Ομοσπονδίας, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία. Θεωρεί η εν λόγω παράταξη πώς ο Νόμος και η συνδικαλιστική τάξη μπορούν να εφαρμόζονται κατά το δοκούν, όπως την εξυπηρετούν. Παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει αναφέροντας δε στην ανακοίνωσή της, ότι στη Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. έχει προσχωρήσει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) όταν γνωρίζει πολύ καλά πώς το Εξώδικο που αποφάσισε να αποστείλει η Εκτελεστική Επιτροπή αφορά και την συγκεκριμένη Ομοσπονδία. Από κοντά και το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. που εξέδωσε παρόμοια Ανακοίνωση με αυτή της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. όντας σε μία σύγχυση για το ποιος και τι δικαίωμα έχει. Θα αγωνίζονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα υπογράφει η Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και μετά θα προσχωρεί όποιο Σωματείο, Συνδικάτο ή Συνδικαλιστική Οργάνωση, όποτε θέλει; Που τα έχετε δει γραμμένα αυτά; Με ποιες αρχές ακριβώς συνάδει αυτό; Μήπως το «κομματικό και παραταξιακό μαγαζάκι» μας να είναι καλά; Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να καπηλευθεί τους συλλογικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πόσο μάλλον να επιτρέψει διασπαστικές ενέργειες που επιβεβαιώνουν τα παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα και δεν προάγουν την αγωνιστική και ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινείται η Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α. Και επειδή κανείς δεν έχει τη μνήμη «χρυσόψαρου», όπως θεωρεί η συγκεκριμένη παράταξη, της υπενθυμίζουμε τη στάση της στο 44ο Καταστατικό-Οργανωτικό Συνέδριο (2016) και τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη εγγραφή και των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας… εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά το γνωστό της δόγμα… «ή όλα ή τίποτα…!!!».
Όλως τυχαίως μάλιστα οι τακτικές της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. συμπίπτουν με την πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει «σαλαμοποίηση» του συνδικαλιστικού κινήματος και ουσιαστικά κατάργηση της οργανωμένης αντίδρασης των εργαζομένων για να τους ελέγχει. Αποβλέπει επιπλέον και στον έλεγχο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού με μερικά Σωματεία-Σφραγίδα ολίγων ατόμων ή αόρατες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε.) θα μπορεί να λειτουργεί απεργοσπαστικά. Δεν πρόκειται να τους γίνει το χατίρι. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι έχουν πετύχει το έχουν πετύχει με συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες. Όπως η υπογραφή της Σ.Σ.Ε., στην οποία θέλει να προσχωρήσει το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.). Όσον αφορά σε ένα άλλο ζήτημα που θίγει με την Ανακοίνωσή της η Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α. για να πλήξει τις άλλες παρατάξεις της Ομοσπονδίας, την αφίσα «φασιστικού» περιεχομένου που κυκλοφόρησε στη Θεσπρωτία, απαντάμε ότι και η προπαγάνδα έχει τα όρια της. Άλλοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται με φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο θεωρώντας ότι η άποψή τους συνιστά τη μοναδική που πρέπει και μπορεί να ακούγεται. Αποδείχτηκε πως καμία συνδικαλιστική παράταξη δεν εμπλεκόταν με την προσωπική ενέργεια εργαζόμενου στο Νόμο Θεσπρωτίας. Αντίθετα επισημαίνουμε πως η φασίζουσα είναι η νοοτροπία ενεργών συνδικαλιστών που απαγορεύουν την έκφραση κάθε άλλης διαφορετικής άποψης. Είναι τουλάχιστον απρέπεια Σύλλογος εγγεγραμμένος στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να εμποδίζει να ακούγονται οι αποφάσεις της στους εργαζόμενους και για αυτό άλλοι πρέπει να απολογηθούν και όχι η Ομοσπονδία. Θυμίζουμε επίσης στην ηγεσία της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. την φασιστικού και προβοκατόρικου τύπου αφίσα που είχε κυκλοφορήσει σε βάρος του πρώην Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τίτλο «ή με του Εργάτες ή με τις Γραβάτες». Ήταν μετά από συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, όταν ο κλάδος βρίσκονταν σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που η συγκεκριμένη παράταξη επέλεξε να τυπώσει αφίσα κατά της Ομοσπονδίας… αλλά όχι κατά των μέτρων και των πολιτικών της τότε κυβέρνησης. Ήταν μια προφανής ενέργεια για να διασπαστεί το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων, να αποπροσανατολιστεί το εργατικό κίνημα και η κοινωνία να στραφεί κατά της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Ήταν στη λογική, ότι δεν ελέγχουμε το συκοφαντούμε. Μόνιμη επωδός της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. που τότε μιλούσε για κινητοποιήσεις... «Κρότου και Λάμψης…». Ας αποφασίσει λοιπόν η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. τί ακριβώς θέλει. Να ανήκει στην Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. τηρώντας τις αρχές του συνδικαλισμού με στόχο την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή να χρησιμοποιεί την Ομοσπονδία για να υλοποιεί τις πολιτικές και κομματικές της επιδιώξεις που απέχουν παρασάγγας από την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων; Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια των μνημονίων έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου. Ξέρουν ποιος εργάζεται και μοχθεί για το καλό και το συμφέρον τους. Γι΄ αυτό άλλωστε τους το αναγνωρίζουν…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΗΓΗ : poe- ota.gr

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να συνεχιστεί ο αγώνας και να μην εφαρμοσθεί η προσχηματική αξιολόγηση

03 Νοε 2017

Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Αντιδημάρχου

13 Απρ 2018

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

12 Ιουλ 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκκληση για αίμα για τον τραυματία εργαζόμενο του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

26 Οκτ 2017

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΕΡΟ

18 Σεπ 2017

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Σημαντικές αποφάσεις για Δημοτικούς Υπαλλήλους και Συμβασιούχους

15 Μαρ 2017
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com