Συνδικαλιστικά Νέα

Στο ρόλο της στην απόσυρση του αποκλεισμού προϊσταμένων που απείχαν από την διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχολιάζοντας τη σχετική με το ανωτέρω γεγονός, ψηφισμένη τροπολογία του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η Ομοσπονδία, ωστόσο, κάνει σαφές πως, δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα οδηγεί σε καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ακυρώθηκε η απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» που απέκλειε από την διαδικασία κρίσεων όσους προϊσταμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης υπαλλήλων. Σημειώνεται πώς ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι απέχουν από την διαδικασία της προσχηματικής αξιολόγησης του Ν.4369/2016 που είναι αντίθετη στις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν προάγει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα.

Με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος» και ψηφίστηκε, καταργήθηκε η «τιμωρητική» «τροπολογία Γεροβασίλη» που νομιμοποιούσε την απεργοσπασία, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Σε συνάντηση μάλιστα που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πριν από μερικούς μήνες είχε αποσπάσει τη δέσμευση ότι η «απεργοσπαστική» τροπολογία της προκατόχου της θα καταργηθεί, αναγνωρίζοντας και η ίδια προφανώς ότι περισσότερο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα παρά επιλύει.

Με αφορμή τη θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει ότι, οι συντονισμένες δράσεις και οι κινητοποιήσεις οδήγησαν την κυβέρνηση να αποσύρει την απεργοσπαστική «τροπολογία Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση (άρθρο 24Α του Ν.4369/2016).

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επανειλημμένα έχει αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τάσσονται υπέρ μιας ουσιαστικής και πραγματικής αξιολόγησης του έργου τόσο των Δημοτικών Υπηρεσιών όσο και των Δημοτικών Υπαλλήλων, με αντικειμενικά κριτήρια. Μιας αξιολόγησης που θα στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη που θα λαμβάνει όμως υπόψη της τις ιδιαιτερότητες των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λέει όμως όχι σε προσχηματικές αξιολογήσεις με εκδικητικό χαρακτήρα.

πηγη : e' poli

Έγγραφο της ΑΔΕΔΥ για την απαγόρευση συμμετοχής στις κρίσεις Προϊσταμένων, λόγω της Απεργίας-Αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

23 Νοε 2017

ΑΔΕΔΥ: Επιστολή προς Υπουργούς – Επιτροπή για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία

23 Μαρ 2018

Παναττική Στάση Εργασίας για τους συμβασιούχους Δήμων κήρυξε η ΑΔΕΔΥ