Συνδικαλιστικά Νέα

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε ετοιμότητα! Να απαντήσουμε αγωνιστικά και απεργιακά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση. Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες .
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους πόθους του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Στην ουσία ομολογούν πως μπροστά στα μέτρα και την επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να “δέσουν το γάιδαρό τους”, δηλαδή να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα .
Με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα περί “δημοκρατίας”, πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος. Για τον εργαζόμενο όμως που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή και με πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.
Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία στα δικαστήρια πλέον γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποιήσης των εργατικών αγώνων, στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για το τσάκισμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ήδη υπάρχει ένα αρνητικό υπόβαθρο με την προάσπιση του διευθυντικού δικαιώματος απέναντι στην εργατική προστασία.

Αυτή είναι η κανονικότητα που αναφέρουν και διαλαλούν! Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους με τα ψίχουλα και παράλληλα φιμωμένους, χωρίς δικαιώματα!

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα μας στην οργάνωση και την απεργία!

Καλούμε το Δ.Σ να συζητήσει και να πάρει απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ στην Πλ. Κλαυθμώνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

02 Οκτ 2018

Έγγραφο του Υπ. Διοικ/κής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τις συνδικαλιστικές άδειες στον Δημόσιο Τομέα

29 Αυγ 2017

Στάση εργασίας στους δήμους τη Δευτέρα – Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ