Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή 18510, Πειραιάς Τ: 213-2022017, 210-4172079

70 χρόνια δίπλα στον εργαζόμενο

στο Δήμο Πειραιά

Συνδικαλιστικές Δράσεις

   Με κεντρικό σύνθημα: «Μία η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας, αγώνας, αγώνας, αγώνας διάρκειας», εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς / Παιδικούς Σταθμούς, στο πλαίσιο της σημερινής, κοινής κινητοποίησης με την ΚΕΔΕ, ενάντια στη νομοθετική πρόβλεψη του Υπ. Παιδείας και την υποχρεωτική δίχρονη φοίτηση των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο του Υπ.Π.Ε.Θ., που συμπεριλαμβάνει την προαναφερόμενη ρύθμιση.

   Εν τω μεταξύ, πριν λίγη ώρα, και κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, διατυπώθηκε ακόμη μία φορά η απόφαση απόσυρσης της επίμαχης διάταξης.

   Αυτήν την ώρα, έξω από τη Βουλή είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι Δημοτικών Βρεφονηπιακών / Παιδικών Σταθμών, βρεφονηπιοκόμοι, αιρετοί Δήμων αλλά και φοιτητές – μέλη του ΠΑΜΕ, που αντιδρούν στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής.    

[13:54]: Ένταση και ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, με έντονες τις αντιδράσεις των Νίκου Τράκα Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Μίλτου Παπουτσή Μέλους της ΑΔΕΔΥ. Παρών στο επεισόδιο κι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

   [14:00]: Αυτήν την ώρα αντιπροσωπείες των ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλής τους Γ. Πατούλη και Ν. Τράκα, αντίστοιχα, πραγματοποιούν, εντός Βουλής, συναντήσεις ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

   Ν. Τράκας: “Θα πράξουμε αναλόγως της ψηφοφορίας”

   Σε ολοκλήρωση των συναντήσεων αντιπροσωπειών των ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ, με εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, για το θέμα της υποχρεωτικής φοίτησης των 4χρονων στα Νηπιαγωγεία, ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νίκος Τράκας, με μήνυμά του - αφού παρατηρεί πως χρειάστηκε μάχη σώμα με σώμα για να γίνουν οι συναντήσεις αυτές - τονίζει πως, αναμένει την εξέλιξη της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες της Ομοσπονδίας.

   Στο ίδιο μήνυμά του, ευχαριστεί τους παιδαγωγούς, για τη σημερινή κινητοποίηση, “λέγοντάς” τους πως, ο αγώνας συνεχίζεται.

   Ολόκληρο το μήνυμα

   «Χρειάστηκε μάχη σώμα με σώμα για να δεχτούν την αντιπροσωπεία ΠΟΕ ΟΤΑ, ΚΕΔΕ, ΠΑΣΥΒΝ, στη Βουλή.

   Ενημερώθηκαν όλα τα κόμματα για τις αντιρρήσεις μας στο άρθρο 33 και απαιτήσαμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου από το υπό ψήφιση Νόμο.

   Αναμένουμε την εξέλιξη της ψηφοφορίας και αναλόγως θα δράσουμε.

   Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συναδέλφους Παιδαγωγούς που σήμερα έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουν την κοινωνία και ειδικά τα παιδιά στο έλεος του Υπουργού Παιδείας.

   Ο αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....».

   Γ. Πατούλης: “Αποσύρετε τη διάταξη ή τουλάχιστον να αποφασίζουν οι γονείς”

   Το αίτημα τους να αποσυρθεί η διάταξη του Νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται, απόψε, στη Βουλή, η οποία προβλέπει την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και να ακολουθήσει διάλογος ή να εφαρμοστεί δυνητικά, υπέβαλαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη μαζί με αντιπροσωπείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ της ΠΑΣΥΒΝ και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών στους εκπροσώπους των κομμάτων, σήμερα στη Βουλή.

   Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, δεκάδων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλήθους γονέων.

   Ο κ. Πατούλης κατέθεσε στους εκπροσώπους των κομμάτων υπόμνημα με τις τεκμηριωμένες θέσεις της ΚΕΔΕ επί της επίμαχης διάταξης, επισημαίνοντας πως εκφράζει τα δίκαια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και χιλιάδων γονέων. «Οι τοπικές κοινωνίες αγωνιούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν υπερψηφιστεί η διάταξη τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός τους, τορπιλίζεται η ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών και κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργαζομένων» επισήμανε.

   Ειδικότερα η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ μαζί με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων συναντήθηκαν και υπέβαλαν το υπόμνημα με τις θέσεις τους στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκη στον οποίο κατέθεσαν και τις χιλιάδες υπογραφές γονέων που συγκεντρώθηκαν από τους Δήμους όλης της χώρας, ως μορφή διαμαρτυρίας για την προωθούμενη διάταξη.

Για το επίμαχο ζήτημα ενημέρωσαν επίσης τους βουλευτές των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο και Κ. Κατσίκη, την βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου Ν. Κεραμέως καθώς και τον βουλευτή του κόμματος Κ. Τσιάρα, τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου καθώς και τον τομεάρχη Παιδείας του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά. Το υπόμνημα με τις θέσεις τους υπέβαλαν και υπόψιν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

   Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία «ανεφάρμοστη απόφαση» και εστίασε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκληθούν στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών, στους εργαζόμενους αλλά και σε χιλιάδες οικογένειες. «Δεν κατανοούμε αυτή τη βιασύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει μία διάταξη χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με την Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς» τόνισε και πρόσθεσε: «Ζητάμε την απόσυρση της διάταξης και την άμεση έναρξη διαλόγου προκειμένου να χαρτογραφήσουμε τα προβλήματα όπως είναι η έλλειψη υποδομών, προσωπικού αλλά και άλλες δυσλειτουργίες. Αν δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας να αποσυρθεί αυτή η απόφαση ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα της δυνητικής εφαρμογής της, δηλαδή να μπορούν να επιλέγουν οι γονείς σε ποια δομή θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίζει αιφνιδιαστικά για την Αυτοδιοίκηση, χωρίς αυτήν».

   Οι εκπρόσωποι των κομμάτων άκουσαν τις θέσεις και τα επιχειρήματα της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

   Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των κομμάτων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

   «Με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση. Τους ενημερώσαμε διεξοδικά για τα δίκαια αιτήματα μας και τους καταθέσαμε τις θέσεις μας και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα μας. Παρά τις επιμέρους διαφορές, οφείλω να πω πως κατενόησαν ότι η συγκεκριμένη διάταξη που προωθεί με τόση σπουδή το υπουργείο Παιδείας είναι ανεφάρμοστη και θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα σε εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες αλλά και στην ομαλή λειτουργία των δομών μας.

   Αναμένουμε τη στάση τους κατά τη σημερινή ψήφιση της διάταξης. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική. Αν ωστόσο υπερψηφιστεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση, θα κινηθούμε και εμείς με όσα διαθέτουμε για τη διασφάλιση των δομών μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των παιδιών μας.

   Δεν είμαστε κατά των μεταρρυθμίσεων αρκεί να έχουν ένα ρεαλιστικό πεδίο εφαρμογής».

   Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης καταδίκασε την επίθεση με χημικά που δέχθηκαν οι αντιπροσωπείες της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων κατά την είσοδο τους στη Βουλή.

   Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Σ. Δανιηλίδης, Ν. Χιωτάκης και Β. Σιώμος.

   Πηγή: epoli.gr

   Παρακάτω φωτογραφίςς από την συμμετοχή του Συλλόγου μας στην χθεσινή συγκέντρωση και πορεία για την διαμαρτυρία στην ψήφιση της τροπολογίας για τους παιδικούς σταθμούς

  

   

 

Διαβάστε περισσότερα στην ίδια κατηγορία...

Έκλεισαν τα γκαράζ Δήμων οι εργαζόμενοι (Πειραιάς)

19 Ιουν 2017

Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης: Αναβάλλεται η αυριανή στάση εργασίας

14 Νοε 2017

3K και οριστικοί πίνακες: Στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Στάση εργασίας και διαμαρτυρία [Αφίσα]

21 Ιαν 2019

Διαμαρτυρία επαγγελματιών ειδικής αγωγής στο υπ. Υγείας

17 Ιαν 2017

Εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ απέκλεισαν την είσοδο του Υπ. Υγείας

26 Οκτ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ.

07 Σεπ 2016
images/imagehover/plakidio_adedy.jpg

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

images/imagehover/plakidio_poeota2.jpg

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_posekep.jpg

Π.Ο.Σ.Ε. Κ.Ε.Π.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζόμενων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

images/imagehover/plakidio_pasyvn.jpg

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ

images/imagehover/plakidio_sa_ota.jpg

Σ.Α. Ο.Τ.Α

Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/das-ota-plakidio.jpg

Δ.Α.Σ.Ο.Τ.Α

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

images/imagehover/plakidio_meta_ota.jpg

ΜΕ.Τ.Α. Ο.Τ.Α.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

images/imagehover/plakidio_dake.jpg

Δ.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Α.

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_aks.jpg

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_askota.jpg

Α.Κ.Σ. Ο.Τ.Α.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

images/imagehover/plakidio_dimospeiraia.jpg

Δήμος Πειραιά

Το επίσημο site του Δήμου Πειραιά

images/imagehover/plakidia_govgr.jpg

GOV.gr

Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε εύκολα και γρήγορα

images/imagehover/plakidio_eody.jpg

Ε.Ο.Δ.Υ.

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

images/imagehover/plakidia_diavgeia.jpg

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

images/imagehover/plakidio_destpiraeus.jpg

Destination Piraeus

Ο Πειραιάς ως προορισμός

Μας ρωτάτε, σας απαντάμε!

Αφήστε εδώ το μήνυμα σας και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη χρήση ήπιου και μη προσβλητικού λόγου.

logo

Δημαρχείο Πειραιά (2ος όροφος), Πλατεία Κοραή
ΤΚ: 18510, Πειραιάς

Google Maps icon  Βρείτε μας στο χάρτη

Τηλέφωνο: 213-2022017, 210-4172079
Fax: 213-2022007

Emails:

sedpeiraia@gmail.com
prsedpeiraia@gmail.com